diumenge, 15 de novembre del 2009

13-9-09 TÀRREGA, APLEC DE SANT ELOI

13-09-09

Tàrrega celebrà el passat dia 13 de setembre amb èxit de convocatòria l'Aplec de Sant Eloi, una cita que perdura de l'antiga Festa Major de Setembre engolida els darrers anys per la magnitud de la Fira de Teatre al Carrer. Així, unes 4.000 persones superaren la ressaca teatral i s'arribaren fins al Parc de Sant Eloi per retrobar-se amb aquesta gran zona verda de 16 hectàrees, un espai de titularitat municipal gestionat per l'Associació d'Amics de l'Arbre. Enguany, l'aplec va tenir uns convidats d'excepció: els dos gegants Treball i Cultura, emblema de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i que la capital de l'Urgell custodia en qualitat de Ciutat Gegantera 2009. Les dues figures captivaren petits i grans durant el ball que tingué lloc a l'esplanada dels dipòsits amb l'acompanyament de La Fal·lera Gegantera i els Grallers de la Barra

El programa, organitzat per la Regidoria de Cultura, es completà amb el 25è. Concurs Nacional de Colles Sardanistes amenitzat per la Cobla Tàrrega i coordinat per l'Agrupació d'Amics de la Sardana de Tàrrega. En aquest certamen participaren 11 colles de les comarques de Ponent, de les quals resultà guanyadora l'agrupació Remembrança procedent de Lleida capital. La prova puntuà per al 35è. Concurs de Colles Sardanistes de la Terra Ferma.

L'Alguarienca també hi va ser.

Estem buscant pressupost per augmentar les vitrines, ja que amb tanta copa se'ns ha fet petita la de l'altell del Casal.

Diuen les males llengües que els organitzadors del Concurs de Tàrrega, volien ampliar les colles sardanistes, i per això van recórrer al "pou dels desigs" que hi ha a la zona.
Van tirar 2 monedes i van formular el desig. De cop va aparèixer la colla Alguairenca. Sis, diem-ne, nois i sis noies. Van començar a ballar una sardana prop del pou. Es veu que el “follet” que havia produït el miracle, va treure el cap per sobre el pou i al veure ballar els nois, va decidir…..FOTER-LOS UN ALTRA VEGADA AL POU!!. Per això sols van quedar les balladores.
I elles (les balladores) van quedar molt compungides, tristes i plorant tot els sant matí, com podeu veure a les imatges, enyorant els seus galants balladors i maleïnt el cab.. de follet.
Pilarin: Si, si, Paquita, han baixat per forat del pou. Jo ho he vist.
Paquita: Nosaltres no en sabem re, vale?? Ja s'ho faran, tu !!
I vinga a plorar !!!
Vinga nens no patiu, diu la Ramoneta, aquesta copa també és una mica vostra. Menos mal.
Visca l'Alguairenca !!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada